fbpx

Почти всеки ден се срещам с жени с мазна или комбинирана кожа, които казват, че не използват крем защото кожата им е мазна и се почистват със сапун или спирт по същата причина.

Има ли и сред вас такива? Нека да ви разкажа какво се случва.

Комбинацията на сапун + хлорираната и варовита вода или спиртните разтвори нарушават PH баланса на кожата. Премахвате всякакво омазняване по кожата – ДА, но това веднага стимулира мастните жлези да произведат повече секрети /себум/, за да се възстанови баланса. Повече себум е предпоставка за запушване на порите и поява на пъпки и черни точки.

Така попадате в омагьосан кръг. После не слагате крем, а това подлага кожата на всички вредни въздействия на околната среда – тя губи влага и е изложена незащитена на UV-радиацията. Точно тези 2 фактора предизвикват преждевременно стареене на кожата. Появяват се твърде рано бръчки и тъмни петна.

Има ли начин да се чувствате комфортно в кожата си? – ДА!

На пазара има изобилие от продукти и може би сте пробвали много от тях, но много често се случва така, че проблемът не се решава. Понякога дори става по-лошо и води до други неблагоприятни последствия – лющене, хиперпигментация, преждевременно стареене.  Много често, фокусирани върху този проблем не разбираме какви поражения върху кожата нанасяме.

Най-често това се случва, защото липсва цялостна концепция в грижата за вашата кожата, на база нейните специфични нужди, възраст и начин на живот. Използвайки един продукт, не бихте могли да постигнете видим и траен резултат. За постигането му разбира се е важен индивидуалния подход, но в тази статия ще посоча 5 основни правила!

Ако съумеете да ги приложите в ежедневието си, много скоро ще се радвате на една по гладка, по-свежа и сияйна кожа!

Правило № 1 – Не се използват продукти, които съдържат спирт и прекалено много изсушават кожата. Всяка такава процедура провокира мастните жлези да отделят още повече себум , за да възстановят загубеното количество и нарушения баланс. Това води до нови черни точки, пъпки и разширени пори, а кожата ви изглежда все едно се бели.

Правило № 2 – Кожата се почиства задължително сутрин и вечер с подходящ почистващ гел и тоник, за да се премахнат замърсяванията и да се свият порите. В противен случай мъртвите клетки заедно с натрупаните замърсявания запушват поричките и се получават черни точки и пъпки.

Правило № 3 – За през деня се използва лек матиращ крем, който намалява омазняването и поддържа хидратацията в кожата. Липсата на хидратация води до преждевременно стареене на кожата.

Правило № 4 – Мъртвите клетки се премахват с ексфолиант 2 пъти седмично, а най-добре е ако се използва почистваща система при вечерното измиване с гел. Особено важни при използването на почистваща система е точното време за третиране съобразено с мекотата на четката. Не се прекалява и не се използват груби четки.

Правило № 5 – Постоянство! Всъщност това е най-важното правило. За да има резултат е необходимо постоянство в изпълнението. Една от причините е, че кожата е жив орган и има памет. Когато тя редовно получава от правилните сигнали, тя наистина започва да функционира спрямо тези сигнали.

Ако се затрудняваш да определиш сама от какво се нуждае твоята кожа и ти е трудно да откриеш кои са подходящите за теб продукти, можеш да попълниш анкетата „Как се справяш с проблемите на твоята кожа“.

Ще анализираме данните  и ще се свържем с теб, за да ти дадем безплатна консултация за това как да създадеш своя идеален ежедневен ритуал за красота, който пасва перфектно на твоята кожа и начин на живот!

С подходящата грижа мазната кожа може да изглежда чудесно и нещо много повече – може да бъде по-дълго време млада!