fbpx

Кожата е част от нашето тяло и  … НЕ може да я разглеждаме отделно. Тя е особен орган! Понякога проблемите й са свързани с вътрешни за организма дефицити и неразположения, а понякога си има собствени такива.

Затова е важно да умеем да рапознаваме и разчитаме SOS – сигналите на кожата и да знаем как да реагираме.

Много често проявата на кожни проблеми е в резултат на различни дефицитни състояния – липса на достатъчно сън, недостатъчно протеини, витамини и микроелементи в храната или недобра грижа за кожата отвън.

1. Дефицит на адекватна грижа за кожата

Разбира се, че първото важно нещо, което можеш да направиш е да подобриш грижата си за нея според типа кожа, състоянието й и възрастта.Така на пример ако имаш суха кожа, за която не полагаш нужните грижи или имаш грешен подход, тя ще започне да се лющи. В този случай няма смисъл да търсим никакви вътрешни причини, имаме дефицит на адекватна грижа!

При необходимост от консултация и диагностика на кожата може да се свържеш с нашия екип като попълниш тази >>> анкета

2. Дефицит на протеини

Второто важно нещо е да избегнеш дефицит на протеини. Кожата се състои основно от 2 вида протеини – колаген и еластин, които имат главната опорна функция в кожата!

Не си представяй пържоли на закуска, обяд и вечеря… не. Важно за организма е да получава протеини от различни по вид източници, а свинската пържола е твърде мазна и трудно усвояема.

За веганите също има лоша новина… липсата на протеини и микроелементи от животински произход също може да доведе до дефицитни състояния, които влошават състоянието на кожата.

Търси баланса в храненето, защото кожата има нужда и от белтъчини, и от въглехидрати, и от мазнини! Но за това ще поговорим отделно!

А междувременно никога няма да сбъркаш, ако добавиш доза протеинов микс на Wellness by ORIFLAME към порцията си.

Протеиновият микс е създаден по оригиналната формула на проф. Стиг Стеен – световноизвестен кардиохирург. Тя е богата на протеини и фибри и не съдържа добавени овкусяващи съставки, захар или други подсладители. Има неутрален вкус и е лесно да го добавиш към храните и напитките, които обичаш. Така ще обогатиш с протеини ежедневното си меню.

В една доза 100% натурален продукт се съдържат:

– почти 8 грама висококачествени протеини от грах, яйца, мляко

– всички 9 есенциални мастни киселини

– бавни въглехидрати, които НЕ предизвикват бързо покачване на кръвната захар

– 1,7 грама фибри от захарно цвекло, шипка и ябълка

– без захар или подсладители

– само 70 калории /колкото една ябълка/

 

А можеш да избереш и подобрената формула на протеиновия микс. Към нея са добавени естествени вкусове на шоколад, ягода или ванилия и безвредния подсладител сукралоза /0,07 % от състава/

Това превръща протеиновия микс в една вкусна и наистина зареждаща напитка – Шейк естествен баланс

Шейкът е чудесна закуска за старт на деня, а също и идеална добавка между храненията, която ще ти помогне и за балансиране на теглото. С него просто забравяш за сладките храни, които пречат и на фигурата и на кожата!

Ако искаш да разбереш как можеш да купиш с -40% отстъпка, попълни формата за VIP клиент тук

3. Дефицит на сън

Трето, осигури си достатъчно количество качествен СЪН – особено необходим за естественото възстановяване и защита на кожата и на целия организъм. Дефицитът на сън води до драстично влошаване на състоянието на кожата, повяхнал тен, повече бръчки и бързо стареене.

4. Дефицит на витамини и минерали

Ето, че стигаме до следващата важна и много актуална тема – дефицит на витамини и минерали!

Стана модерно напоследък да си правим изследвания за установяване на налични в организма ни витамини и минерали. Разбира се, че ако имаш сериозен проблем, трябва да се обърнеш към лекар за да бъдат направени нужните изследвания, но …. не е нужно да прекарваш дни и часове в прегледи и манипулации без преди това да се погрижиш за тялото си и кожата си с адекватна грижа, храна и сън.

Сериозните проблеми се появяват именно в резултат на системно подлагане на организма на описаните дефицитни състояния.

Всички знаем, че храната вече не носи същото количество и качество хранителни вещества както преди 30 години на пример. Причините за това са известни. Резултатът е такъв – храна много, а хранителна стойност – малко.

Споменатите по-горе анализи за наличие на важните хранителни вещества /витамини и минерали/ се провеждат вече повече от 30 години в глобален мащаб и показват, че на съвременния човек те недостигат.

Именно на базата на такива проучвания са базирани препоръките за ПДП – препоръчителен дневен прием. Това са дневните дози от различните витамини и минерали, които са одобрени и публикувани от СЗО – безопасни количества, които можем да добавим към храната си всеки ден, за да избегнем натрупването на дефицити.

Това означава, че една добра комбинация от витамини и минерали може да ти спести много „главоболия“ като започнем от обикновено неразположение, отпадналост и липса на енергия до сериозни поражения върху организма. А хубавата кожа ще си остане мираж!

Учените от Научно-изследователския център на Орифлейм в Игельоса, Швеция са екип от световно признати лекари и експерти в областта на здравословното хранене и създадоха комбинация от 12 витамина и 10 минерала, съдържащи до 100% от ПДП /препоръчителния дневен прием/, които са съобразени със специалните нужди на мъжа и жената. 

Мултивитамини и минерали за жени – с 12 витамина и 10 минерала с натурален произход,  отговарящи на най-високите фармацевтични стандарти за качество е  най-лесният и комплексен подход, който ще набави по естествен начин това, което липсва на тялото ти и с който няма начин да сбъркаш!!!

Една опаковка съдържа 60 капсули и е достатъчна за 2 месеца. Повече за Wellness продуктите може да научиш от книжката  Пътеводител Wellness.

————————————-

Хранителните добавки на Орифлейм
НЕ съдържат GMO, консерванти и изкуствени оцветители и овкусители.
Притежават сертификати:
GMP – “Добра производствена практика” , гарантиращ качество на фармацевтично ниво, задължителен само за  лекарствата.
НАССР- “Анализ на опасните вещества и контрол на критичните точки”
ISO – Международна организация за стандартизация
IFS – Международен стандарт за храните
BRC – Британски търговски консорциум

 

Пепи Караиванова

Пепи Караиванова

Експерт по красота

Повече от 25 години уча жените как да се грижат за кожата си така, че да изглеждат с до 10 години по-млади, БЕЗ да се подлагат на агресивни и скъпи процедури.
Анализираме състоянието на кожата и нейните проблеми и съставяме индивидуална програма против бръчки, пъпки, пори или петна ….
Подбираме точните продукти и създаваме навици /рутина/, за да постигнем 7 пъти по-хубава, по-свежа, гладка и сияйна кожа само за 2 минути на ден!
Ако имаш въпроси и се чудиш дали мога да помогна и на теб, натисни бутончето и се запиши. ❤

Последвай ни